Bestuursovereenkomst A6 zon Lelystad Dronten getekend: zonnepanelen langs de A6 stap dichterbij

03-07-2023
794 keer bekeken 0 reacties

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), provincie Flevoland, de gemeenten Lelystad en Dronten, Waterschap Zuiderzeeland, Rijkswaterstaat en Rijksvastgoedbedrijf hebben op 19 juni een stap gezet richting realisatie van het project A6 zon Lelystad Dronten.

De partijen hebben afspraken gemaakt over praktische zaken als bevoegd gezag en regie over het project. Het ministerie van EZK neemt de rol van bevoegd gezag op zich  en is dus verantwoordelijk  voor het controleren van aanvragen en het verlenen van vergunningen. De provincie Flevoland heeft de regie bij het project en zorgt ervoor dat het tussen alle partijen soepel verloopt.

In 2021 werd al een verkenning uitgevoerd voor de mogelijkheden van zonne-energie langs de  A6. Dit is samen met omwonenden, omgevingspartijen en belanghebbenden gedaan. De keuze viel toen op een park met zonnepanelen in een lint in de midden- en zijbermen van de A6, vanaf de aansluiting Almere-Oostvaarders tot de Ketelbrug.

Sinds die tijd is gekeken hoe het project een stap verder te brengen. Die stap is nu genomen, met een keuze voor het bevoegd gezag en de projectregie. De komende tijd wordt verder gewerkt aan de praktische uitvoering, waarbij met name voor alle partijen belangrijk is dat het project een belangrijke kwaliteitsimpuls voor de A6 is.

De verbreding van de A6, die eerst met de plannen voor een zonnepark meeliep, is door de stikstofproblematiek voorlopig uitgesteld. De plannen voor het zonnepark houden rekening met een eventuele verbreding van de rijksweg in de toekomst.

 

Foto:
(vlnr) Tom Vereijken (Waterschap Zuiderzeeland), Sten Heijnis (Rijkswaterstaat), Jop Fackeldey (provincie Flevoland), Agnes Wittink (Rijksvastgoedbedrijf), Lazise Hillebregt (gemeente Dronten) en Sjaak Kruis (gemeente Lelystad) hebben de bestuursovereenkomst getekend en vieren dat met taart. Op de foto ontbreekt Dorothé Albers (ministerie EZK) door ziekte.

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen